Međunarodna saradnja

 

Pored redovne nastave i ostalih nastavnih i vannastavnih obaveza u Školi nastavnici redovno učestvuju na stručnim i naučnim skupovima kako u zemlji, tako i u inostranstvu: Švajcarskoj, Mađarskoj, Austriji, Slovačkoj, Francuskoj.

 

Pored toga objavljuju svoje radove u časopisima i zbornicima , priređuju koncerte, samostalne izložbe i redovni su učesnici na kolektivnim izložbama.

U saradnji sa profesorima studenti naše Škole učestvuju na međunarodnim i domaćim projektima, a pored toga redovno organizuju humanitarne aktivnosti za decu.


 

PALS projekat:

Projekat „Igra i životne veštine“ (PALS) promoviše pedagoško-didaktičke kompetencije nastavnika u obrazovanju nastavnika i vaspitača u Srbiji i Severnoj Makedoniji u oblasti interdisciplinarnih kompetencija i igre. PALS tako doprinosi razvijanju sposobnosti vaspitačkog i nastavnog osoblјa i konačno, vrtića i škola u ovim zemlјama. Međunarodni projektni partneri se nadaju da će saradnja sa Pedagoškim fakultetom iz Ciriha i njegovim Odelјenjem za međunarodne projekte u obrazovanju IPE dovesti do povećane praktične orijentacije u osnovnom obrazovanju njihovih nastavnika i na taj način imati koristi od decenija iskustva Švajcarske u ovoj oblasti. Obuka i unapređenje životnih veština u kombinaciji sa igrom postavlјaju inovativan i savremeni akcenat u obuci vaspitača i nastavnika u Srbiji i Severnoj Makedoniji.

Za potrebe realizacije projekta piše se zajednička publikacija, a snimaju se i igre dece u više uzrasnih grupa u PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, uz saglasnost vaspitača, uprave i roditelјa. Projekat takođe implicira uvođenje sadašnjih i budućih profesionalaca u temu povezivanja životnih kompetencija sa igrom i primenu igre kao metode celovitog dečjeg razvoja i učenja. Više o projektu: https://phzh.ch/en/Services/IPE/projects/

| Publikacija PALS |


KEEP EDUCATING YOURSELF / KEY /

598977-EPP-1-2018-RS-1-EPPKA2-CBHE-JP

Odluka o osnivanju Centra za celoživotno učenje

Pravilnik o radu Centra za celoživotno učenje

Odluku o izboru rukovodstva Centra

Strategija stručnog usavršavanja


09. November 2022. The Final Conference

Izveštaj sa završne konferencije (in Serbian)

Agenda sa završne konferencije (in Serbian)

Final Conference Report

Final Conference Agenda



KEY - Centar za celoživotno učenje (CPD/LLL)

 

KATALOG KURSEVA

LIST OF ACCREDITED AND IMPLEMENTED PROGRAMS

Zbirni izvestaj - Joint Report (in Serbian)

Tabela akreditovanih programa (in Serbian)

Table of accredited programs

Video snimci sa stručne obuke "Muzička i likovna umetnost u kontekstu održivog razvoja" / Videos from the program "Music and visual arts in the context of sustainable development":

https://youtu.be/FRGVZjfUPgM

https://youtu.be/zg0yfs-NiXo

https://youtu.be/LbZFx2ZuZdU

https://youtu.be/Vym4KfzmJ2s

https://youtu.be/AyZSdT1bkYY

https://youtu.be/HxhIm6unnPw

https://youtu.be/cAFxvogsFH8

 


 

24 OCT 2019, MEETING IN NOVI SAD

AGENDA (ENG): 24 Oct 2019, Meeting in Novi Sad

ACTIVITY REPORT (ENG): 24 Oct 2019, Meeting in Novi Sad

IZVEŠTAJ (SRP): 24. oktobar 2019. godine, sastanak u Novom Sadu



Agenda: KICK OFF MEETING...

Izveštaj: KICK OFF MEETING-a...


 

Agenda: INTRODUCTION CONFERENCE - NOVI SAD...
Izveštaj...