12.03.2020. KEY Seminar u Temišvaru PDF Print E-mail
Thursday, 12 March 2020 20:33 | Written by Slobodan Andrijevic

U periodu od 4.3. do 5.3.2020. godine u Temišvaru (Rumunija), u okviru KEY projekta, ERASMUS+, na kome je koordinator Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu, održani su seminari o Standardima za akreditaciju programa za stručno usavršavanje, vannastavnim aktivnostima i obrazovnim politikama u Rumuniji.

Iskustva u radu i edukaciji vaspitača u predškolskim ustanovama partnerima iz Srbije i Crne Gore preneli su članovi konzorcijuma iz Rumunije (Zapadni Univerzitet u Temišvaru), nakon čega je usledila razmena mišljenja i iskustava svih učesnika na radionici.

Sastanku su ispred Visoke škole u Novom Sadu prisustvovali direktor prof. dr Bojan Milošević, koordinatorka projekta, prof. mr Jovanka Ulić i prof. dr Vesna Colić, a pored domaćina sa Univerziteta u Temišvaru, sastanku su prisustvovali i članovi timova Akademija strukovnih studija iz Pirota i Kruševca, Visoke škole strukovnih studija za vaspitače iz Sremske Mitrovice i Novog Sada, Univerziteta Crne Gore, predškolske ustanove Ljubica Popović iz Podgorice, kao i predstavnici Udruženja vaspitača Vojvodine i Srbije, Zavoda za školstvo Crne Gore, ZUOV-a Srbije, Univerziteta u Mariboru i WEBIN-a iz Beograda.